Technologie

Binnen het TWA REVAlution Center maken we gebruik van de nieuwste, meest vooruitstrevende technologische apparatuur. Door de continue evolutie in medische en technologische ontwikkelingen, investeren wij in constante prospectie en is ons centrum bijgevolg steeds “in evolutie”.

Op deze manier brengen we de nieuwste technologie op een laagdrempelige manier tot bij de mens, waarbij gestreefd wordt naar het bereiken een optimale fysieke en psychologische levenskwaliteit.

Kracht- en conditietraining

Een op maat gemaakt kracht- en conditietrainingsprogramma wordt opgesteld na een concrete, objectieve analyse via kracht-, uithoudings- en bewegingsanalyse. Personen kunnen trainen op volledig rolstoeltoegankelijke fitnessapparatuur met automatische adaptatie van krachten aan spierbelastbaarheid (via pneumatische weerstand). Hierdoor wordt het risico op spierscheuren of overbelastingletsels aanzienlijk verminderd.

Functionele Electro Stimulatie

Bij personen met een (in)complete verlamming worden doorbloeding en botbelasting via axiale botbelasting en normale spieractiviteit vaak onvoldoende gestimuleerd. Een verlies aan spiermassa gaat gepaard met een vergroot risico op doorzitwonden, een verlies aan botdichtheid vergroot de kans op een fractuur. Met functionele electro-stimulatie worden spieren opnieuw gestimuleerd om te contraheren en is er op lange termijn winst aan spiermassa, doorbloeding en botdichtheid mogelijk.

Gang- en evenwichtsrevalidatie

Met een gewichtsdragend suspensiesysteem kan door middel van een dynamische ondersteuning de zwaartekracht die op het lichaam uitgeoefend wordt, gedeeltelijk of volledig weggenomen worden. Ook met robotica (exoskeleton) kan het lichaam gedeeltelijk of volledig ondersteund worden, wat leidt tot intensieve en specifieke gangrevalidatie. Via deze technologieën is het voor personen met een (incomplete) dwarslaesie, neurologische aandoening of prothese mogelijk om zeer intensief en uitdagend gang, evenwicht en functionaliteit te trainen in een veilige omgeving.

Bewegings- en houdingsanalyse: (Motion Lab)

Aan de hand van video-analyse, voetdrukmeting en statische/dynamische wervelzuilanalyse (meting via weerkaatsing van lichtbundels) is het mogelijk om via directe feedback efficiënte bewegings- en houdingspatronen aan te leren tijdens gangrevalidatie, rolstoelergonomie, functionele en/of sport-specifieke bewegingen.